fbpx
sold-out-tanzania

Τανζανία 29 Μαΐου – 8 Ιουνίου

Τελική τιμή κατ' άτομο
0.00

Προορισμοί:
Χώρα: Τανζανία

29 Μαΐου – 8 Ιουνίου

Αρ. Διανυκτερεύσεων: 9

Αναχώρηση: Αθήνα

Αρ. ατόμων: 8 

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τανζανίας, όπου η φύση αγκαλιάζει την περιπέτεια και η πολυμορφία της άγριας ζωής σας καλεί να ανακαλύψετε τη μαγεία της. Από τις εκτεταμένες πεδιάδες των εθνικών της πάρκων μέχρι τις διαφορετικές φυλές , η Τανζανία είναι μια χώρα γεμάτη εκπληκτική ομορφιά και πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Το Altervan Roadtrips σας προσκαλεί να ζήσετε αυτήν την απίστευτη εμπειρία, στηριζόμενο σε εξειδικευμένους οδηγούς και μια ομάδα ατόμων που θα σας οδηγήσουν σε κάθε βήμα του ταξιδιού σας.

Ζήσε το διαφορετικό. Ταξίδεψε με το Altervan.

 • Reviews 0 Reviews
  0/5
 • Vacation Style Holiday Type
  • Activity Level Challenging
   5/8
  • Group Size Medium Group
   8
  All about the Τανζανία 29 Μαΐου – 8 Ιουνίου.

  Εντυπωσιακό, βιώσιμο και πολιτισμικά πλούσιο: το ταξίδι μας στην Τανζανία προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία, συνδυάζοντας την ανακάλυψη της άγριας φύσης με τον βαθύ σεβασμό προς το περιβάλλον και τις τοπικές κοινότητες. Σχεδιασμένο με οικολογική συνείδηση, το ταξίδι μας ακολουθεί όλα τα διεθνή πρότυπα βιωσιμότητας, εξασφαλίζοντας ότι η περιπέτειά σας συμβάλλει θετικά στη διατήρηση της φυσικής ομορφιάς και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Τανζανίας. Από τις συναντήσεις με τους Masai έως τις εξερευνήσεις σαφάρι σε εθνικά πάρκα, προσφέρουμε μια εμπειρία που ενισχύει τη γνώση και την εκτίμηση για τον πλούτο και την ποικιλομορφία του πλανήτη μας, πάντα με σεβασμό στις ισορροπίες της φύσης. Ελάτε να ανακαλύψετε, να μάθετε και να εμπνευστείτε από ένα ταξίδι που σέβεται τη γη και τους ανθρώπους της, προσφέροντας μια πραγματικά ολοκληρωμένη εμπειρία.

  Χάρτης διαδρομής

  The tour package inclusions and exclusions at a glance
  Περιλαμβάνονται στην τιμή:
  • Αεροπορικά εισιτήρια με Ethiopian Airlines από και προς Αθήνα. Συμπεριλαμβάνεται μεγάλη αποσκευή
  • Φόροι αεροδρομίων
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης (λεπτομέρειες)
  • Μετακινήσεις με 7θέσια 4×4 οχήματα
  • Τοπικοί φόροι
  • Καύσιμα
  • 9 διανυκτερεύσεις
  • Πλήρης διατροφή για τις 7 ημέρες
  Τι δεν περιλαμβάνεται στην τιμήΔείτε εδώ
  • Προσωπικά έξοδα
  • Προαιρετικά φιλοδωρήματα στους τοπικούς οδηγούς
  • Βίζα για την Τανζανία κόστους 50€
  1. 1η ημέρα Dar Es Salaam

   Αναχωρούμε από το αεροδρόμιο της Αθήνας τα ξημερώματα και με ενδιάμεση στάση στην Addis Ababa φτάνουμε στο Dar es Salaam το μεσημέρι. Πηγαίνουμε στο ξενοδοχείο μας και αφού τακτοποιηθούμε βγαίνουμε για να εξερευνήσουμε την πόλη, να δούμε τους ρυθμούς της και να γευματίσουμε σε λόκαλ μαγαζί της περιοχής ώστε να κάνουμε το πρώτο μας gathering και το briefing του ταξιδιού.

  2. 2η ημέρα Mikumi National Park

   Αναχωρούμε από το ξενοδοχείο μας στο Dar es Salaam στις 07:00 το πρωί και θα ξεκινήσουμε το ταξίδι προς το Εθνικό Πάρκο Μικούμι, το οποίο είναι περίπου 5 ώρες απόσταση. Θα κάνουμε στάση στο δρόμο για μεσημεριανό και έπειτα, θα συνεχίσουμε προς το Εθνικό Πάρκο Mikumi για απογευματινό σαφάρι μέχρι το ηλιοβασίλεμα. Τα ζώα που θα συναντήσουμε σε αυτό το πάρκο είναι λιοντάρια, ελάφια, βουβάλια, ζέβρες και ελέφαντες. Το ευρύ φυσικό τοπίο και η πλούσια άγρια ζωή στην περιοχή Mkata προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία. Πάνω από 300 είδη πουλιών έχουν παρατηρηθεί σε αυτό το πάρκο. Θα διανυκτερεύσουμε μέσα στο εθνικό πάρκο σε όμορφα lodges.

  3. 3η ημέρα Μασάι

   Ξεκινάμε με ένα πρωινό σαφάρι στις 06:00 π.μ. έως τις 08:00 π.μ., και στη συνέχεια επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας για πρωινό. Μετά το πρωινό μας, ξεκινάμε από το Εθνικό Πάρκο Mikumi θα κατευθυνθούμε προς το χωριό Tungamalenga για μια μοναδική εμπειρία με τη φυλή των Μασάι.

   Αφού στήσουμε τις σκηνές μας με τη βοήθεια των οδηγών μας, θα ξεκινήσουμε μια περιήγηση στο χωριό όπου θα δούμε τα σπίτια τους, τον τρόπο ζωής τους και θα μάθουμε για την ιστορία τους. Το βράδυ, θα συμμετέχουμε σε μια παραδοσιακή χορευτική παράσταση και θα καθίσουμε γύρω από τη φωτιά όλοι μαζί παρέα, πριν πάμε για ξεκούραση. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα είμαστε υπό την προστασία των Masai Morani.

  4. 4η ημέρα Ruaha National Park

   Σήμερα θα ξυπνήσουμε νωρίς για να συμμετέχουμε (προαιρετικά) στη δραστηριότητα των γυναικών των Masai και να δούμε πώς αρμέγουν τις αγελάδες και πώς διατηρούν το γάλα πριν το αποθηκεύσουν για να παραμείνει φρέσκο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

   Στις 10:00 π.μ. θα ξεκινήσουμε την διαδρομή μας για το Εθνικό Πάρκο Ruaha. Η διάρκεια της διαδρομής είναι μόνο 20 λεπτα. Η ημέρα μας είναι αφιερωμήνη σε σαφάρι μέχρι και το ηλιοβασίλεμα. Θα συναντήσουμε ιπποπόταμους, κροκόδειλους, αντιλόπες, κροκόδειλους και βουβάλια που πλησιάζουν στην ακτή του ποταμού, προσελκύοντας την προσοχή των λιονταριών, λεοπαρδάλεων και υαινών. Επίσης, υπάρχουν πολλά πουλιά στο πάρκο, συμπεριλαμβανομένων κάποιων μεταναστευτικών ειδών από την Ευρασία που έρχονται να επισκεφτούν το πάρκο δύο φορές το χρόνο.

   Η διανυκτέρευσή μας θα είναι σε Lodges μέσα στο Εθνικό Πάρκο.

  5. 5η ημέρα Ruaha National Park

   Ξεκινάμε τη μέρα μας με ένα πρωινό σαφάρι που θα διαρκέσει περίπου δύο ώρες,ενώ στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο κατάλυμά μας για πρωινό. Μετά το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε για ένα ολοήμερο σαφάρι για να εξερευνήσουμε την ομορφιά του πάρκου με τους βραχώδεις σχηματισμούς kopjes* και τα αρχαία δέντρα baobab. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο κατάλυμα για μεσημεριανό και μετά το γεύμα θα συνεχίσουμε το σαφάρι μέχρι το ηλιοβασίλεμα στο εντυπωσιακό δίκτυο παραποτάμων για παρατήρηση της άγριας ζωής, όπως impala και νεροβούβαλα.

   Η διανυκτέρευσή μας θα είναι σε Lodges μέσα στο Εθνικό Πάρκο.

    

    *Mικροί βραχώδεις λόφοι που βρίσκονται συνήθως σε σαβάνες και αποτελούνται από σκληρό βράχο, ο οποίος αντέχει στην ερωσία πιο αποτελεσματικά από τον περιβάλλοντα πιο μαλακό πέτρωμα. Αυτοί οι βραχώδεις σχηματισμοί προσφέρουν καταφύγιο και νερό σε ποικίλα είδη άγριας ζωής και συχνά αποτελούν ένα μικροκόσμο μέσα στην έρημο ή τη σαβάνα, υποστηρίζοντας μια ποικιλία φυτών και ζώων που δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν στο ευρύτερο ανοικτό τοπίο.

  6. 6η ημέρα Isimila Stone Age Site

   Μετά το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε την οδήγηση προς τον Αρχαιολογικό Χώρο της Προϊστορικής Εποχής Isimila. Η ξενάγηση στον χώρο ξεκινά σε ένα μουσείο όπου θα δούμε τα απολιθώματα και τα εργαλεία που εκτίθενται εκεί. Έπειτα, συνεχίζουμε προς το φαράγγι κατά μήκος ενός γραφικού μονοπατιού. Επίσης, το σημείο είναι ιδανικό για να δούμε διάφορα είδη πουλιών. Η επίσκεψη αυτή θα διαρκέσει περίπου 3 ώρες, και στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην πόλη Morogoro για δείπνο και διανυκτέρευση στο Arc Hotel.

  7. 7η ημέρα Nyerere National Park

   Αφού φάμε το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε το ταξίδι μας προς το Εθνικό Πάρκο Nyerere. Το ταξίδι αυτό περνά από τις πιο εκπληκτικές και ανέγγιχτες περιοχές της Τανζανίας. Η διαδρομή θα μας οδηγήσει κατά μήκος των βουνών Uluguru, διασχίζοντας ποτάμια και περνώντας μέσα από μικρά χωριά και φάρμες και θα μας ανταμείψει πλήρως από τις ομορφιές και τα υπέροχα τοπία που θα συναντήσουμε.

   Φτάνοντας στο Εθνικό Πάρκο Nyerere, θα έχουμε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε ένα απογευματινό σαφάρι με βάρκα από τις 16:00 μέχρι το ηλιοβασίλεμα. Το σαφάρι με βάρκα μας φέρνει σε άμεση επαφή με ιπποπόταμους, κροκόδειλους και μία φανταστική πανίδα πουλιών. Οι κροκόδειλοι ξεγλιστρούν στο νερό όταν η βάρκα μας τους πλησιάζει και οι ιπποπόταμοι βρίσκονται κυριολεκτικά δίπλα μας.

   Η διανυκτέρευσή μας θα είναι στο Ξενοδοχείο Safari Mloka.

  8. 8η ημέρα Nyerere National Park

   Αφήνουμε το ξενοδοχείο μετά το πρωινό μας και ξεκινάμε για ένα ημερήσιο σαφάρι σε ολόκληρο το Εθνικό Πάρκο Nyerere. Η εξερεύνηση του πάρκου θα γίνει με 4×4 οχήματα και θα έχουμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε διαφορετικές περιοχές του τεράστιου πάρκου. Το Εθνικό Πάρκο Nyerere είναι το μεγαλύτερο Εθνικό Πάρκο στην Τανζανία, καλύπτοντας μια έκταση 30.893 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Είναι διάσημο για τους ελέφαντες του, ενώ συχνά παρατηρούνται και λιοντάρια, άγριοι σκύλοι, βοοειδή, μπαμπουίνοι, ζέβρες και kudu (μεγάλα αφρικανικά ζώα από την οικογένεια των αντιλοπών, γνωστά για τα εντυπωσιακά κέρατά τους)

   Η διανυκτέρευση μας θα είναι στο Ξενοδοχείο Safari Mloka.

  9. 9η ημέρα Dar es Salaam

   Αφού ξυπνήσουμε θα ξεκινήσουμε για μια μικρή πεζοπορία στην άγρια φύση με local guide που θα διαρκέσει περίπου 2μιση ώρες. Ο περίπατος στην άγρια φύση θα μας δώσει ένα ιδιαίτερα έντονο αίσθημα της αφρικανικής άγριας φύσης. Θα έχουμε την ευκαιρία να αγγίξουμε τη φύση, να δουμε μικρά ζωάκια που δεν μπορούμε να αντιληφθούμε κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Μετά τον περίπατο μας στην άγρια φύση, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για πρωινό και έπειτα θα ετοιμάσουμε τα πράγματά μας για να πάμε στο Dar es Salaam. Αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας θα έχουμε την ευκαιρία να περιπλανηθούμε στην πόλη για σουβενίρ, φαγητό και να κλείσουμε το ταξίδι με ένα τελευταίο gathering.

  10. 10η ημέρα Πτήση επιστροφής

   Έφτασε η ημέρα της επιστροφής στην Αθήνα. Αυτή η επιστροφή όμως μας βρίσκει αλλαγμένους, μετά από ένα επικό Safaroadtrip στην Τανζανία. Αφού απολαύσουμε το τελευταίο μας πρωινό στη χώρα, θα έχουμε χρόνο να κάνουμε μια τελευταία βόλτα πριν την πτήση μας η οποία είναι στις 16:45.

   Φτάνουμε στην Αθήνα στις 05:05 τα χαράματα της επόμενης ημέρας.

  Διαμονή

  Ξενοδοχεία

  2x Chelsea Hotel Dar es Salaam

  2x Ruaha NP Banda

  2x Mloka Safari Lodge

  Morogoro Arc Hotel

  Mikumi NP Banda

  Masai Camp – Διανυκτέρευση σε σκηνή

  The tour package inclusions and exclusions at a glance.
  Με μια ματιάΠεριλαμβάνονται
  • Αεροπορικά εισιτήρια με Ethiopian Airlines από και προς Αθήνα. Συμπεριλαμβάνεται μεγάλη αποσκευή
  • Φόροι αεροδρομίων
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης (λεπτομέρειες)
  • Μετακινήσεις με 7θέσια 4×4 οχήματα
  • Τοπικοί φόροι
  • Καύσιμα
  • 9 διανυκτερεύσεις
  • Πλήρης διατροφή για τις 7 ημέρες
  Δεν περιλαμβάνονται
  • Προσωπικά έξοδα
  • Προαιρετικά φιλοδωρήματα στους τοπικούς οδηγούς
  • Βίζα για την Τανζανία κόστους 50€

  Οι αποσκευές που μπορείς να έχεις μαζί σου, είναι 1 βαλιτσα 23 κιλών, μια χειραποσκευή καμπίνας βάρους 7 κιλών καθώς επίσης και ένα προσωπικό αντικείμενο.

  Όλες οι διαμονές γίνονται σε δίκλινα καταλύματα. Αν είσαι μόνος/μόνη θα μοιραστείς το δωμάτιό σου με άτομο του ίδιου φύλου.

  Αν για οποιονδήποτε λόγο θέλεις να κάνεις ακύρωση τότε μπορείς να δεις την πολίτικη ακύρωσής μας σε αυτό το link https://www.altervan.com/genikoi-oroi-symmetoxis/

  Όλες οι ηλικίες είναι ευπρόσδεκτες αλλά εάν δεν έχεις φτάσει στο 18ο έτος της ηλικίας σου, θα πρέπει να έρθεις με κάποιον συνοδό.

  Είναι απαραίτητο το διαβατήριο με ισχύ τουλάχιστον 6 μήνες μετά την ημερομηνία του ταξιδιού.
  Επίσης απαιτείται και βίζα εισόδου για την οποία θα σας δώσουμε οδηγίες 20 ημέρες πριν το ταξίδι.

  Το γραφείο μας παρέχει ασφάλεια αστικής ευθύνης για όλα τα ταξίδια που πραγματοποιεί. Περισσότερα εδώ

  Δεν είναι υποχρεωτικός κάποιος εμβολιασμός για το ταξίδι όμως συνίσταται ο εμβολιασμός κατά του κίτρινου πυρετού.  Μπορούμε να σας ενημερώσουμε περαιτέρω για τα κέντρα εμβολιασμού και τη διαδικασία.

  Overall Rating
  0/5

  Αφήστε το σχόλιό σας